Προσφορά!

Ιγνάτιος Σανταβάς:Σχήματα φωτός, Στοχασμοί ποιητικοί

5,00

 

 

Τίτλος: Σχήματος φωτός, Στοχασμοί ποιητικοί

Συγγραφέας: Ιγνάτιος Αθανασίου Σανταβάς 

Εναλλακτικές Εκδόσεις 2017

Σελ. 138

Κωδικός προϊόντος: 0963 Κατηγορία: Ετικέτα:

Περιγραφή

Τιμή: 7 ευρὠ στο ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο από 11 ευρώ τιμή λιανικής.  

Ο Ιγνάτιος Αθανασίου Σανταβάς γεννήθηκε το 1949 στη Στύψη Μυτιλήνης Λέσβου. Μετά το δημοτικό σχολείο στη γενέτειρά του μαθήτευσε στο Γυμνάσιο-Λύκειο «Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης» στη Νέα Σμύρνη Αθηνών και μετά την αποφοίτησή του φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου σπούδασε Κλασσική Φιλολογία κοντά σε διαπρεπείς πανεπιστημιακούς δασκάλους.
Απόφοιτος του Πανεπιστημίου και μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων διορίστηκε στη Δημόσια Μέση Εκπαίδευση το έτος 1974 ως Καθηγητής Φιλόλογος, την οποία και υπηρέτησε με κατάθεση ψυχής στο έργο του επί τριανταέξι (36) συναπτά έτη και ως Καθηγητής και ως Διευθυντής Σχολείων.
Η θητεία του στην Εκπαίδευση έκλεισε με τη δεκαετή σχεδόν υπηρεσία του στο Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο του Καλάμου Αττικής, απ’ όπου, κατόπιν απονομής σ’ αυτόν της ευαρέσκειας της Υπηρεσίας και του τίτλου του Επίτιμου Λυκειάρχη, αποχώρησε το 2010.

Είναι τακτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.).
Στο έργο του η Φιλοσοφία γίνεται ποίηση.
Έργα του εκδεδομένα: Επτά βιβλία με ποιητικό-στοχαστικό περιεχόμενο, τα ακόλουθα:
α) Αρμονίες και ρυθμοί,
β) Χρωματισμοί και χρώματα,
γ) Λόγια της φύσης άλεκτα,
δ) Κόσμιος κόσμος κι άκοσμος
ε) ’Ανανθοῦντα καί ἀνανθῆ,
στ) Χάρμα το χάραμα και
ζ) Σχήματα φωτός.
Με πολλή αγάπη προσφέρονται, σ’ όσους ξέρουν ν’ αγαπάνε και να ζουν και σ’ όσους αγνοούν ετούτο το πολύ απλό και όμορφο συνάμα.

Κρίσεις για το έργο του Ιγνατίου Σανταβά:
«Ο ποιητής Ιγνάτιος Σανταβάς είναι χαλαστής και πλάστης μαζί και η λύρα του έχει το μοναδικό χάρισμα της προσέγγισης με άλλα αναστήματα του διαμετρήματος ενός Κωστή Παλαμά κι ενός Άγγελου Σικελιανού… Έχει κανείς την αίσθηση πως κινείται ο ποιητής σε παράλληλα χωρία και ατραπούς της ποίησης του Διονυσίου Σολωμού και ιδιαίτερα των «Ελεύθερων Πολιορκημένων». Στίχοι που σφύζουν από επαναστατικότητα, απελευθέρωση φορτίων ψυχής, τιμής και ακράδαντης και ακλόνητης πίστης…»
Δημήτρης Ι. Καραμβάλης, δοκιμιογράφος

«Η μείξη αρχαίου, εκκλησιαστικού και νεώτερου ελληνικού λόγου δίνει στα ποιήματά σας μια διαχρονικότητα και επιτρέπει να βγει μέσω της γραφίδας σας ένα κελάρυσμα ποιητικό, βαθύτατα συναισθηματικό και στοχαστικό. Περνάτε με ευφυέστατο τρόπο όλη σχεδόν την αρχαία φιλοσοφία. Αυτό που επισημαίνω είναι η γνησιότητα.»
Σαράντος Καργάκος, φιλόλογος – ιστορικός

«H σκέψη του Ιγνατίου Σανταβά έχει εξαγνιστεί μέσα στα νάματα της φύσης και αυτή με τη σειρά της του κάνει τη χάρη να του ξεδιπλώσει κάποια από τα μυστικά της, και με τη βεβαιότητα και τον τρόπο που μόνο αυτή ξέρει, όταν αποκαλύπτεται στους μύστες, στις αγνές ψυχές και στα παιδιά, από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα.»
Καίτη Λειβαδά, φιλόλογος – κριτικός λογοτεχνίας

«Η ποίησή σας είναι ένα εύρυθμο, επιθυμητό, γαλήνιο και με αστείρευτη παροχή αγάπης Lux mundi!»
Dott. Άγγελος Μάλφας