Προσφορά!

Μικρές Μπαλλάντες

7,00

Τίτλος: Μικρές Μπαλλάντες 

Συγγραφέας: Κώστας Στούπης 

ISBN: 978-960-427-183-2

Εναλλακτικές Εκδόσεις 2017

Κωδικός προϊόντος: 3050 Κατηγορία: Ετικέτα:

Περιγραφή

Οι ποιητικοί παλμοί του Κώστα Στούπη

O Κώστας Στούπης, γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1960. Αποφοίτησε από τη Λεόντειο Σχολή το 1978. Σπούδασε λογιστικά στα Τ.Ε.Ι. Λάρισας και κατόπιν έγινε πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου, στο τμήμα Κοινωνιολογίας. Ζει, εργάζεται και ονειρεύεται στην Αθήνα. Οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις είναι πολλές, όμως η ποίηση είναι γι’ αυτόν μαγεία, απόδραση, καταφύγιο, παρηγοριά, ΦΩΣ.
Ποιήματά του έχουν φιλοξενηθεί στα λογοτεχνικά περιοδικά Ρέμα των ιδεών, Σαμπί της ποίησης, 3η χιλιετία, Scripta Manent, στην Ανθολογία ποίησης 2004 και τη Φιλολογική Πρωτοχρονιά, με το ψευδώνυμο Κώστας Στουπιάδης. Την άνοιξη του 2010 εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «Χαράδρες σιωπής».
Μέσα από τους στίχους του εκφράζει αυτό που κρύβει το μυστήριο της ζωής στις πτυχές της. Η θλίψη, ο πόνος, η προδοσία, η απώλεια, η χαρά, μπαίνουν κάτω από το κρυστάλλινο ποιητικό του κάτοπτρο και μεταλλάσσονται σε εμπνευσμένη ποίηση. Ο αδυσώπητος χρόνος γίνεται για τον Κ. Στούπη χρυσή βροχή στίχων, η ανθρώπινη ανάσα μεταμορφώνεται σε μεστό ποιητικό στοχασμό. Πρόκειται για ποίηση με ευαισθησία που πηγάζει από τους μεγάλους, ορεινούς όγκους της Ηπείρου (της Βήσσανης που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του) και φτερουγίζει στην αιωνιότητα του ποιητικού λόγου.
Από τα συρτάρια της ψυχής του ανασύρει τις πιο κρυφές αλήθειες του, τις πιο απόκρυφες σιωπές του και τις μετατρέπει σε αστερόεσσα ποίηση με περιεκτικότητα και πλούτο.
Έλλη Κόλλια