Καλωσήλθατε στη νέα ιστοσελίδα των Εναλλακτικών Εκδόσεων

Εδώ θα βρείτε όλα τα βιβλία μας, το περιοδικό Άρδην και τον Νέο Λόγιο Ερμή με 30% έκπτωση. Οι πληρωμές πραγματοποιούνται μέσω αντικαταβολής ή μέσω paypal. Για παραγγελίες άνω των 30€ τα έξοδα αποστολής είναι δωρεάν.

Οι Εναλλακτικές Εκδόσεις[1] στα 37 χρόνια της διαδρομής τους, έχουν εκδώσει διακόσιους τριάντα τίτλους βιβλίων, κάθε είδους –κατ’ εξοχήν αλλά όχι αποκλειστικά στο χώρο του δοκιμίου–, και συνεχίζουν να παραμένουν εκδοτικά ενεργές. Παράλληλα εκδίδουν, μαζί με άλλους, εδώ και είκοσι χρόνια, από το 1996, το περιοδικό Άρδην[2], που το 2017 εξέδωσε και το 106ο τεύχος του, καθώς και, από το 2011, τον νέο Λόγιο Ερμή, που έχει εκδώσει 14 τεύχη στα τελευταία έξι χρόνια. Οι Εναλλακτικές Εκδόσεις, το Άρδην και ο ν. Λόγιος Ερμής, υπηρετούν κατ’ εξοχήν τον λόγιο και όχι τον κερδώο Ερμή. Σε μια εποχή έκπτωσης του λόγου και της γραφής, σε μια εποχή κρίσης των ιδεολογιών, ενώ εξελίσσονται και παρακολουθούν τα σύγχρονα ρεύματα, ταυτόχρονα επιμένουν σταθερά στις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες στηρίχτηκαν από τα πρώτα τους βήματα.

Απορρίψαμε τόσο την ξενομανία και την μιμητική εισαγωγή ξένων προτύπων και ιδεολογιών και ταυτόχρονα την τυφλή και μονοδιάστατη προσκόλληση στο παρελθόν. Το παρελθόν αποτελεί το αναγκαίο στέρεο έδαφος για την βίωση του παρόντος και την οικοδόμηση του μέλλοντος. Στόχος μας παραμένει πάντοτε ο «εκσυγχρονισμός» της παράδοσής μας. Ριζωμένοι σε αυτή την παράδοση έχουμε ανοικτά τα μάτια και τον νου μας σε όλα εκείνα τα ξένα ρεύματα που μπορούμε και πρέπει να αφομοιώσουμε δημιουργικά. Εάν και πόσο καταφέραμε αυτό το στόχο, μέσα από την εκδοτική μας δραστηριότητα, εναπόκειται στους φίλους των Εκδόσεων και των εντύπων μας να το βεβαιώσουν.